tirsdag den 23. juni 2015

Kender i Geranium psilostemon "Coton Goliath" ?

Sandsynligvis er Geranium Coton Goliath den højeste Storkenæb der findes. Den bliver omkring 2 meter høj og har 5 - 6 cm store magentarøde blomster med dramatiske sorte øjne. Desværre viser mine billeder ikke vor flot den i virkeligheden er, blomsten er mørkere i farven end det virker på billedet. Selve arten,
G. psilostemon bliver normalt omkring 100 - 120 cm høj.
Planten stammer fra England og blev introduceret af planteskolen "The Plantsmans Preference. Jeg har opformeret nogle planter som vil være salgs klar fra 1 september.



Cenolophium denudatum, Russisk skærmplante også kaldt Baltisk persille, er lige begyndt at blomstre i min have. Det er en dejlig plante med filigran lignede løv og smukke hvide blomster der holder længe. Planten er smuk fra forår til efterår. Efter blomstringen står planten med dekorative frøstande. Både blomsterne og bladene er fine i buketter.






mandag den 15. juni 2015

Aktuelt fra haven 15 juni


 Der er mange forskellige Storkenæb i blomst lige nu, her viser jeg 2 sorter der ikke er så almindelige, øverst
Geranium x oxonianum Laura Skelton med mørkerød netværk på hvid blomst.
Nederst G. pratense Catford Cadenza gulbroget blade lys lillablå blomst.

Bupleurum longifolium Bronze Form er i familie med Stjerneskærm


Baptisia Chocolate Chip har en meget speciel støvet brunlilla farve med lys gul midte.





mandag den 8. juni 2015

Aktuelt fra haven 8 juni

De første staudevalmuer er sprunget ud i haven. På billedet ses P. Central Park sammen med
 Cirsium atropurpurea, de har næsten samme dybe lillarøde farve.






 Papaver Royal Chocolate Distinction har næsten åbnet knoppen. Sorten er meget høj og blomsten brunrød.

Nærbilled af Lupinus Salomon Star. På billedet nedenunder en Primula mere, P. Watsonii. Jeg har for en måneds tid siden vist billeder af nogle af mine andre Primula. Denne sort blomstrer her i juni med sortlilla blomster. Hele planten har en hvid melet belægning. Den bliver 25 - 30 cm høj. Dette er en af mine salgsplanter så den står i potte.






mandag den 1. juni 2015

Aktuelt fra haven 1 juni

Nu blomstrer Akelejerne, her er et udvalg af dem jeg har i haven lige nu. Jeg har gennem nogle år købt Aquilegia frø fra Touchwood nursery i England. De har haft "The National Collection of Aquilegias" i England men desværre er der sket noget meget sørgeligt. Deres Akelejer har fået en svampe sygdom som har taget livet af en stor del af deres Akelejer. Sygdommen breder sig i øjeblikket i store dele af England og risikere også at ramme her i landet.




Kender i Melittis melisophyllum  ? Denne staude er nok ikke så kendt men rigtig sød med orkide ligende blomster. Planten er robust men trives bedst i halvskygge. Den bliver 40 - 60 cm høj. Man kan også få den i en ren hvid udgave.