mandag den 23. maj 2011

Sjældne Stauder

Her på min blog vil jeg vise nogle billeder af stauder der er sjældne eller ikke almindelig kendte. Det er planter jeg får til salg her i min planteskole i løbet af juni.
Det kunne være interessant at høre om nogle af jer der læser bloggen dyrke planter som er sjældne eller gode planter i synes burde være mere udbrede. Jeg har selv gennem årene haft planter på min ønskeliste som har været svære eller umulige at finde. Nogle gange lykkes det efter flere år.


                                         Knautia "Thunder and Lightning"  Brogetbladet Blåhat med vinrøde blomster. Bliver omkring 60 cm høj. Ny på det europæiske marked.


                                            Mathiasella bupleuroides "Green Dream" Meget speciel plante med grønne blomster i skærme. Bliver omkring 80 -100 cm høj. Planten tåler lidt frost men skal her i landet overvintres frostfrit men køligt.

                                        Phytolacca americana "Silberstein"  Brogetbladet Kærmesbær. Høj plante op til 150 cm med smukke røde stængler.

                                          Pimpinella major rosea. Denne plante er ikke sjælden men er alligevel svær at finde i planteskolerne.

                                         Corydalis "Chocolate Soldiers. Jeg blev meget overrasket over denne Lærkespore. Den har brunt løv i det tidlige forår og igen i sensommeren og jeg troede at det mest var for bladenes skyld den var værd at dyrke men blomsterne i virkelig smukke. De sidder i store klaser og er grålilla. Planten blomstre meget længe fra april til juni. Den bliver omkring 40 cm høj.

                                         Tiarella wherryi "Heronswood Mist" Skumblomst med hvid mamoreret blade. De nye blade er først rosa. Planten skal helst stå i lys skygge.
                                                                          

4 kommentarer:

 1. Hvor er det spøjst. Jeg er ny haveejer, men jeg har den du beskriver som:Mathiasella bupleuroides "Green Dream. Den var der ikke sidste år og jeg aner ikke hvordan den er dukket op. Men jeg har den :o) Fin blog!

  SvarSlet
 2. Det er godt nok overaskende at du har den i haven. Jeg tror aldrig planten tidligere har været forhandlet i DK men har kunne købes i England i nogle år. Den blev vist på Chealsey Flower Show for et par år siden og vagte stor opsigt. Planten stammer oprindelig fra Mexicos højland og blev opdaget så sent som 1954.

  SvarSlet
 3. Hej igen, jeg bliver selvfølgelig i tvivl, når du siger den er så sjælden. Jeg har taget et par billeder af dem, måske du er klogere end jeg? Jeg er kun nybegynder ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Prophecy
  Du kan jo sende billederne til min mail adresse hvis du har lyst. Du finder min mail adresse på min hjemmeside www,stovbystauder.dk

  SvarSlet