lørdag den 31. maj 2014

Skærmplanter

De senere år har der været en stigende interesse for planter i Skærmblomst familien og med god grund efter min mening. Lige nu blomstrer mange sorter af Astrantia, Stjerneskærm.

Astrantia "Dark Shiny Eyes

Astrantia "White Giant"  Dette er virkeligt en Giant. Nok den Sjerneskerm med de største blomster. De er hvide med grønne spidser.


Cenolophium denudatum. Kaldes Russisk skærmplante eller Baltisk persille. Der kan ikke siges nok positivt om denne plante bortset fra at den sår sig selv flittigt. Den er en sand staude. Både blomster og blade er gode i buketter, ja selv frøstandene er smukke.

En ret ukendt og slælden Skærmplante, Bupleurum longifolium Bronze Form. Blomsten minder lidt om en Astrantia. Den samme blomst står meget længe, op til 2 måneder, uden at se vissen ud. Farven på blomsten skifter fra brun over i orange, til kobber.

Angelica "Ebony" Mørkerøde næsten sorte blade og stængler, lyserøde blomster i juli/august. Planter er 2-årig eller en kortlevende stauder, men sår sig oftes.

Foeniculum vulgare purpureum, Bronzefennikel. Smukt filigran ligende løv. Senere får den gule skærme. Planten er spiselig og bruges bla. i fiskeretter.

Sidst men ikke mindst, Angelica Gigas. Store mørkerøde skærme i juli - september.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar