tirsdag den 23. juni 2015

Kender i Geranium psilostemon "Coton Goliath" ?

Sandsynligvis er Geranium Coton Goliath den højeste Storkenæb der findes. Den bliver omkring 2 meter høj og har 5 - 6 cm store magentarøde blomster med dramatiske sorte øjne. Desværre viser mine billeder ikke vor flot den i virkeligheden er, blomsten er mørkere i farven end det virker på billedet. Selve arten,
G. psilostemon bliver normalt omkring 100 - 120 cm høj.
Planten stammer fra England og blev introduceret af planteskolen "The Plantsmans Preference. Jeg har opformeret nogle planter som vil være salgs klar fra 1 september.Cenolophium denudatum, Russisk skærmplante også kaldt Baltisk persille, er lige begyndt at blomstre i min have. Det er en dejlig plante med filigran lignede løv og smukke hvide blomster der holder længe. Planten er smuk fra forår til efterår. Efter blomstringen står planten med dekorative frøstande. Både blomsterne og bladene er fine i buketter.


4 kommentarer:

 1. Goliathen kendte jeg ikke, imponerende, men psilostemon har jeg flere af og er vild med dem. Skærmplanten er også rigtig skøn med de mange 'paraplyer'.

  SvarSlet
  Svar
  1. G. psilostemon og dens hybrider deler nok vandene, enten elsker man farven eller også gør man ikke. Jeg er vild med den farve på blomster og synes den passer sammen med de fleste andre farver.

   Slet
 2. Spændende, jeg anede ikke at man kunne få en Geranium, som var så høj. Jeg noterer lige navnet, og så går jeg måske på jagt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre tror jeg G.Coton Goliath er svær at finde til salg, måske i England ? Jeg vil overveje at opformere den til næste år og måske sætte nogle få til salg i min planteskole hvis interessen er der.

   Slet