mandag den 23. januar 2012

Januar billeder

Her i vinter halvåret er jeg ikke særlig god til at få skrevet på min blog. Jeg tager en lille pause fra haven og alt hvad der gror derude. Lige så spændende det at komme i gang i det tidlige forår, lige så mæt er jeg af lugning, vanding og planter når vi når frem til sen sommeren.
Nu er min have interesse så småt begyndt at blive vækket til live igen. Jeg er næsten færdig med at planlægge dette års plantesalg og har allerede lagt de fleste af de planter ind på min planteliste, som jeg får til salg i år.

Det har hidtil været en meget mild vinter og mange planter er næsten ikke visnet ned men står stadig med grønne blade. Jeg har aldrig før haft en så tidlig blomstring i mine Helleborus.

 Helleborus orientalis hybrid, lysegul med prikker. Den står i fuld blomst lige nu.

ditto, hvid med prikker.
                                                 


                                                 
  Helleborus foetidus "Pewter Form" med lovende knopper.
                                    Euphorbia characias, på de 2 øverste billeder, står lidt beskyttet op af husmuren. Hvis frosten ikke bliver for hård vil den stå med store skærme af gulgrønne blomster allerede fra slutningen af marts, men dette er en middelhavs plante, så det sker at den fryser tilbage.
På det sidste står mine salgsplanter af Euphorbia "Blackbird" en lav rødbladet variant af Vortemælk.
 
                         
                             En af mine store passioner, udover planter, at samle sten. I denne vinter har jeg også leget lidt med at lave ting i jern, med hjæp af min mand som oprindelig er uddannet smed.


6 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Hvor er din Helleborus orientalis hybrid dog smuk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Flotte 'sten malerier' og jern ting. De holder længere end juleroserne ;O)

  SvarSlet
 3. Ja da jeg ikke kan finde en stude eller frø liste hos dig må jeg gå ad bagvejen og spørge, om jeg kan bestille den haveklinte Angels Blush, som er SÅ flot! Jeg så du også have en svag rosa floks, så hvis jeg kan bestille den ved samme lejlighed, ville det være godt.
  Du får min mail: bente@benjo.dk kan du så ikke kontakte mig, så vi kan aftale nærmere?
  Jeg glæder mig allerede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kom først Bente .......he he he ;O)
   Mon ikke vi snart ser et link til webshoppen og en frøliste her på bloggen??

   Slet
 4. Ja det gjorde du. Tillykke du er god! Det er da en god ide, med et link når der nu er så mange rariteter, som man må eje! Ja det synes jeg da er ok!

  SvarSlet
 5. Til Landbohaven, tak for dine kommentar og pæne ord.

  Til Bente og Susanne, min hjemmeside er www.stovbystauder.dk. De frø jeg har til salg står på min planteliste under frø. Min mail adresse står også på siden.

  SvarSlet