onsdag den 9. maj 2012

Aktuelt fra haven den 9 majBilleder af Corydalis Chocolate Stars. Denne lærkespore lærte jeg først at kende for 2 år siden og jeg er blevet en stor fan. Det er nok ikke første gang jeg skriver om den her på bloggen. Den har nogle fantastiske egenskaber. Om efteråret er løvet helt chocoladebrunt og den beholder bladene det meste af vinteren. I det tidlige forår skyder planten kraftigt, løvets farve skifter til lysbrun over i olivengrøn. Midt i april begynder den at blomstre med lyslilla blomster og fortsætter blomstringen til midt på sommeren. Efter blomstringen står den som en meget dekorativ blad planter. Planten er ret høj ca. 40 - 45 cm og trives i halvskygge.

Primula Fransisca har grønne blomster med gul midte. Trives i kølig halvskygge.

Lyserød forglemigej

Anemonella thalictroides


Laminium orvala blomstre nettop nu. Planten fås også i hvid.


Geum hyb. Bell Bank. Dejlig kraftig voksende nelligerod, en ret ny hybrid på markedet.

2 kommentarer:

  1. Den er rigtig flot, den nellikerod. Jeg synes, der er kommet mange flotte på markedet - måske har jeg bare ikke fået øjnene op for dem før?

    SvarSlet
  2. Ja jeg er også først blevet opmærksom på Geum de sidste par år. Der er nogle sorter med meget kraftige farver, gul, orange og røde som jeg ikke er så vild med, men dem med de lidt blødere farver er dejlige. Jeg har anskaffet mig en ny i år Geum Tai Mai, den har ikke blomstret endnu men jeg glæder mig til at se den. Staudefeen har den til salg.

    SvarSlet