fredag den 19. februar 2016

Træpæoner, tilbud i marts

Jeg har valgt at købe et mindre parti Træpæoner, Paeonia suffruticosa hjem fra min leverandør. Det er delvis fordi jeg gerne selv vil have nogle flere træpæoner i haven fordi jeg synes de er så smukke, også når de ikke blomstrer.

I plantecentrerne kan man ofte købe træpæoner men det er næsten altid unavngivet sorter hvor man ikke kan være sikker på hvad man får. Jeg har taget 6 forskellige navngivet sorter hjem som jeg forventer at modtage i løbet af
uge 9. Jeg sælger dem barrodet frem til 1 april, de koster 115 kr pr stk. Det drejer sig om ret unge planter som er podet for et år siden. De vil ofte blomstrer allerede her første år. Man kan vælge enten at lade knopperne udvikle sig eller fjerne dem. Hvis man fjerner knopperne her det første år vil pæonen bruge sin energi på at vokse sig kraftig i stedet for at sætte blomst.
Dem jeg ikke får solgt i marts, potter jeg i store dybe potter og sælger dem her fra planteskolen og på plantemarkeder. De sendes ikke med posten fordi de bliver for tunge og sarte til at blive pakket ned i en kasse. I potter vil de koste ca. 145 kr pr stk.

Planterne skal i modsætning til staudepæoner plantes dybt, omkring 10 cm under podestedet. Kan vokse i en krukke nogle år hvis man ønsker dette. Trives bedst i læ. Skal have sol mindst halvdelen af dagen men tåler noget skygge.

Jeg får følgende sorter hjem:

 P. suffruticosa High Noon

 P. suffruticosa Ofuji - Nishiki

 P. suffruticosa Souvenir de Maxime Cornu

 P. suffruticosa Shimano - Fuji

 P. suffuticosa Hakuo - Jishi

P. suffuticosa Kao


Planterne kan bestilles nu via min hjemmeside www.stovbystauder.dk
Jeg sender dem ud fra uge 10 og frem til 1 april. Porto koster 70 kr uden levering, uanset antal planter. Kan godt bestilles sammen med andre planter for samme porto men pakken må ikke veje mere end 5 kg.
Husk at skriv navn, adresse og mobil nr ved bestilling.

 Begrænset antal planter til salg af hver sort.

8 kommentarer:

 1. Det lyder spændende, der er nogle flotte imellem. Det varer nok nogle år, inden de kommer til at blomstre?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. De japanske træpæoner blomstre tit allerede første år i modsætning til de kinesiske. Dem man ser i plantecentrende er normalt også unge planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ved nærlæsning af dit indlæg kan jeg se, at det har du jo skrevet. Hm det er fristende, går lige ind og kigger.

   Slet
 3. Hvor er de smukke, åh hvor kan jeg godt tænke mig et par stykker :o) vil du tage dem fra til mig og potte dem, så kan jeg få dem med hjem når vi ses til April.
  Hilsen Linda

  SvarSlet
 4. Nej hvor du lokker, har haft netop to af dem du får, de er desværre døde, men har lært meget siden, så tror de skal hjem til mig igen.
  Gode priser lyder det også til.

  SvarSlet
 5. Jeg er ked af at høre din trælupiner er døde, de burde ikke være så vanskelige hvis man blot opfylder nogle få krav. Det er også vigtigt at vande i tøre perioder det første år.

  SvarSlet