mandag den 17. april 2017

Aktuelt fra Haven 17 april

De tidligste af mine aurikler er begyndt at blomstre, fra øverst til nederst, Honey Dawn, Starling, Lincoln Chestnut og Respectable.

Viola chaerophylloides Benizuru er en sjældenhed fra Japan. Blomsten er ret stor og dufter utrolig godt. Jeg har dyrket den nogle år efterhånden, min erfaringer er, at den er nemmest hvis man kan dyrke den køligt men frostfrit. På friland er den tilbøjelig til at blive snegle ædt og måske er den også på grænsen til hårdførhed.Primula tangutica en ret sjælden Primula fra Kina som jeg selv har sået.


Corydalis heterocarpa med sjove gråblå pletter på det gule. Ret høj Lærkespore den bliver mindst
 50 cm høj.


4 kommentarer:

 1. Tak for sidst :)
  Her er auriklerne så småt begyndt at få knopper, glæder mig til de springer ud, men det kræver vist lidt højere temperaturer.

  Mvh
  Esther

  P.S. Jeg har skrevet om Linda og mit besøg hos dig her:
  http://ildkatten.blogspot.dk/2017/04/det-var-linda-der-lokkede.html

  SvarSlet
 2. Hej Ester
  Tak for besøget.
  Du skal passe på med de aurikler, de er stærkt vanedannende. Jeg vil gå ind og kikke på din blog

  SvarSlet
 3. Fine aurikler, dem kan jeg ikke rigtig have her, min jord er alt for tung. Det er godt nok en fin Lærkespore, men lidt speciel.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 4. Der findes have aurikler som kan dyrkes i haven som andre stauder. De aurikler jeg viser her, dyrker jeg i potter. Kulden er ikke noget problem men vinterfugt er et problem og regn i blomstringsperioden ødelægger blomsterne.

  SvarSlet