onsdag den 8. juni 2011

Papaver orientale, staudevalmuer

De lover skybrud igen her til aften. Ikke noget mine staudevalmuer bryder sig om, nu når de lige står og blomstre. Jeg har derfor været ude her i eftermiddag for at fotografere dem, inden regnen måske slår dem ned. Der er heldigvis flere knopper på vej, så selv om dem der lige blomstre nu bliver ødelagte, vil nye blomster dukke op om nogle dage.
                                                        
          Papaver orientale "Earl Grey" ikke grå men meget sart rosaviolet


Papaver orientale "Royal Chocolate Distintion" brunrød, på billedet ser den mere rød ud end den er i virkeligheden.

Papaver orientale "Cedrec Morris" Grålilla, silkepapirs tynde kronblade.

Papaver orientale "Manhatten" Fuksia farvet.

Papaver orientale, Pinnacle" orange med hvid midte.


Papaver orientale "Karine" lys rosa, ikke så høj som mange andre sorter.

Dette er en klon (ny plante) eller måske frøplante, der er opstået fra P. Pinnacle. Den har samme type kronblade og kraftige stive vækst som moder planten, men denne her er hvid med tynd orange kant. Ret fin synes jeg. Måske skulle jeg prøve at opformere  den. Papaver orientalis opformeres ved rod stiklinger. Man tager nogle af plantens pæle rødder og skære dem i stykker i længder på 10 - 15 cm. Disse stikkes så toppen ligger ca 1 cm under jorden.3 kommentarer:

 1. Jeg har endnu ikke fået disse skønne valmuer ind i haven. En af mine naboer har nogle i pink og orange. Dem har jeg tigget nogle frø fra :O)

  Måske skulle jeg bede om et par planter istedet. Hvornår tages rodstiklingene?

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Rodstiklinger tages bedst fra april til slutningen af maj så man når at få god vækst i planterne før vinter. Dog kan naturligvis også dele papaver. Dette gøres bedst efter blomstringen (slutningen af juni) hvor de naturligt visner noget ned, eller i det tidlige forår. Rodstiklinger bruges mest hvis du skal have rigtig mange af den samme plante.
  Frø formering er noget usikkert fordi frøplanterne sjældent bliver som moder planten.

  SvarSlet
 3. 1000 tak for den information. Jeg troede faktisk ikke den kunne deles på grund af pælerod. Så blev jeg en lille smule klogere :O)

  SvarSlet