lørdag den 16. april 2016

Aktuelt fra Haven 16 april

 Mariehøne i Primula Belerina Cobolt Blue

 Dodecatheon meadia alba, Hvid Gudeblomst

Corydalis solida G. B. Baker. Mit camera viser ikke helt den rigtige farve, den er dybere rød i virkeligheden.

De gulbrogede  blade af Geranium pratense Catford Cadenza. Det er en ret sjælden Storkenæb

 Corydalis solida Purple Bird

 Bergenia Bach

 Allerede blomster i den hvide Lærkespore

 Rødbladet hyld i udspring

 Corydalis Beth Evans

 Tidlig blomst i Polemonium Lambrook Mauve

 Brogetbladet Viola sororia i knop. Blomsten ligner Freckels

 Flotte blade på Trillium lutea

 Polemonium Purple Rain.

Angelica pachycarpa har blanke blade. Det er en ret lav Kvan som bliver omkring 40 - 50 cm høj og får gulgrønne blomster. Det er en staude men muligvis kortlevende.

4 kommentarer:

 1. Hej
  Den Corydalis jeg fik af dig, står fint og blomstrer nu, så vil tiden vise om den breder sig og kommer igen til næste år. Den står under en rhodo. De trillium jeg købte er fint på vej, den ene træpæon ser ud til at være gået i stå, jeg overvejer at flytte den igen. Ja det er da en tidlig blomst Polemonium Lambrook Mauve, Det ser godt ud.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth

  Med hensyn til træpæonen, så tror jeg det er vigtigt at give den fred til at etablere et rodnet. Hvis jeg var dig ville jeg ikke flytte den lige nu med mindre du synes det er helt nødvendigt.
  Skulle en af dem ikke komme for dig vil jeg prøve at skaffe dig en ny. Dem jeg selv har tilbage som jeg pottede for en måned siden, kommer fint, dog ikke alle lige kraftigt. Omkring halvdelen får blomster i år. Desværre var nettop de 2 sorter du bestilte, dem der var mindst kraftige i vækst.

  SvarSlet
 3. Hej Ninja, tak for i går. Dejligt med et gensyn med planterne. Har du set mit indlæg ? jeg kan altså ikke huske hvad den ene af anemonerne, hedder måske kan du ? Jeg ærgre mig lidt over at jeg ikke fik en af de mørke Corydalis med hjem, vil du tage en med til mig til Rønnebæksholm og en hvid også ? hvis altså du har plads og husker det.
  Masser af hilsner fra Linda

  SvarSlet
 4. Hej Linda.
  Jeg mener du købte 2 anemoner, anemone filisecta og anemone multifida. Selvfølgelig vil jeg gerne tage de 2 corydalis med til dig på rønnebæksholm. Selv om begge er lærkespore, er det to ret forskellige planter. Alle corydalis solida sorter visner helt ned om sommeren. De breder sig ret hurtigt både under jorden og ved frø. Den hvide corydalis ochroleuca blomstrer fra april til oktober, så den har man glæde af længe.

  SvarSlet