mandag den 13. juni 2011

Salvia, del 2

Her vil jeg præsenterer nogle flere af de salvia jeg dyrker i min have.

Salvia verticilla "Purple Rain"  På dansk hedder den Kranssalvie. Det er en robust plante, ca 40 cm høj og den blomstre meget længe fra juni til september.

Salvia agentea, Sølvsalvie. Første år danner planten en stor grå roset, året efter kommer høje spir af hvide blomster. Nogle regner den for en 2 årig plante  der dør efter blomstring, men hos mig optræder den som en staude. Planten skal plantes i forgrunden så man rigtig kan se den flotte blad roset.

Salvia pratensis "Pink Delight" Engsalvie med rosa blomster, selve arten har blå blomster. Planten har ikke så lang blomstrings tid men køn det er den.

Salvia glutinosa. Meget høj og kraftig salvie, ofte over 1 meter høj,  med lysegule blomster. Planten blomstre ikke endnu i min have, den kommer først i august, så billedet har jeg lånt på nettet.

Salvia Castanea. En af de første gange jeg skrev et indlæg på min blog, skrev jeg om denne salvia. Gennem flere år har jeg forgæves søgt efter enten planter eller frø, af denne plante. Jeg havde læst om den og set billeder af den men den syntes umulig at opdrive. Så sidste vinter lykkes det mig at finde frø i Canada hos et frøfirma der hedder "Garden North" Den viste sig nem at så og planterne voksede sig godt til sidste år. Jeg var spændt på dens hårdførhed, planten stammer fra Kina. Den visnede helt ned i vinter og skød sent men nu er det store kraftige planter og jeg tror den har begyndene blomster knopper. Jeg vil tro at den vil blomstre i slutningen af juli.
Jeg er meget spændt på at se blomsterne i virkeligheden. Efter beskrivelsen er de rødbrune. Alene for bladenes skyld er den værd at dyrke. De er store, lancet formet, mørkegrønne på ydersiden og gråfiltet på undersiden. Jeg vender tilbage med billeder senere i år når den forhåbenlig blomstre. Billedet har jeg lånt fra en hjemmeside der hedder "Robs Salvias"


   PLANTEMARKED PÅ RØNNEBÆKSHOLM ved Næstved
Som jeg skrev tidligere deltager jeg her den 18 juni på dette plantemarked. Det plejer at være en oplevelse med rigtig mange udstillere. Jeg tager gerne bestillinger med hvis der er nogen der ønsker det. Du skriver blot en mail. Min mail adresse og planteliste står på min hjemmeside: www.stovbystauder.dk

6 kommentarer:

 1. Hvor er de kønne :O)
  Jeg har sølv salvie, men aldrig set den i blomst. Det har desværre været en af de planter sneglene er gået ombord i så snart den har vist sig i overfladen i foråret :O( - og jeg havde ingen ide om at den fik hvide blomster!

  SvarSlet
 2. Det er ærgerligt for dig at sneglene spiser bladene af dine sølv salvie fordi det nettop er bladene der er så fantastiske ved denne plante. blomsten er også fin men når planten går i blomst bliver løvet lidt kedeligt.

  SvarSlet
 3. Hvor er der mange skønne salvier, som jeg slet ikke kender. Den sidste mørke variant kan jeg rigtig godt li'.
  Jeg går i øjeblikket og nyder en muskatsalvie med nogle sjove blomsterstande. :o)

  SvarSlet
 4. Den mørke, Salvia Castanea har jeg endnu ikke set i blomst så jeg er meget spændt. Mine planter har rigtig mange knopper og vil sandsynligvis blomstre om et par uger.
  Muskatsalvie er jeg også vild med, så jeg kan godt forstå du nyder den.

  SvarSlet
 5. Hej,

  Faldt lige over dette indlæg omkring dine fine salvia ;-) Tænkte på om du selv har taget frø fra Salvia Castanea, som du vil dele?
  Vh Carina Bruun

  SvarSlet
  Svar
  1. hej carina
   Desværre viste det sig, da den blomstrede, at det ikke var den rigtige Salvia.I stedet var det S. przewalskii som jeg nu har haft i haven i flere år. Den er også meget smuk med store mørklilla blomster men jeg har ikke kunne høste modne frø på planterne. Jeg tror at Salvia Castanea er meget svær og skaffe og vist også næsten umulig at holde liv i. Min veninde troede hun havde fundet frø i Australien men det viste sig også at være en anden sort.

   Slet