onsdag den 8. februar 2012

Til alle Geranium fans

Der er næsten lige udkommet, en ny revideret udgave af Birgitte Husteds bog; Storkenæb, bogen om Geranium, hvor også de nyeste sorter er med. Denne bog kan varmt anbefales.
Den er på en gang let at læse og samtidig meget grundig i sin beskrivelser. Bogen giver et fantastisk overblik over det store udvalg af forskellige storkenæb der findes, så man kan vælge dem ud, man synes bedst om og læse om hvordan de skal dyrkes.En del af de Geranium der omtales, vil være nemme at finde til salg, især hos de små special planteskoler, andre vil nok være næsten umulige at opdrive men det er jo også en udfordring. Personligt, er jeg gennem bogen, blevet opmærksom på flere "must have" planter. Så nu går den vilde jagt.

6 kommentarer:

 1. Hej :-D
  Rigtig sjovt at jeg lige ser dit indlæg. For jeg sidder selv med bogen her ved spisebordet og computeren tændt foran mig. For jeg har også været på jagt ;-)
  Du har helt ret det er en rigtig god bog!!
  K. Gro

  SvarSlet
 2. Jeg har også set andre rigtig gode anmeldelser af den. Den må jeg reservere på biblioteket ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 3. .....altså - jeg har gået og overvejet at købe den den.....men nu er jeg sikker i min sag - tak for skubbet mod endnu en nethandel af de gode ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
 4. Jeg har også den første udgave af bogen, der udkom i 2003. Den har jeg også været meget glad for men i mellem tiden er der kommet mange nye sorter. Den nye udgave har hele 208 sider, første udgave havde 146 sider.
  Det største problem ved at købe bogen er at man bliver fristet, mange hundrede arter og sorter bliver beskrevet, og en del af dem vil være meget svære at skaffe. Nogle af dem tror jeg slet ikke er i handlen mere.
  Jeg har selv gennem årene, dyrket rigtig mange forskellige Storkenæb og ikke alle er lige dyrkningsværdige. Nogle af dem ligner også hinanden en hel del. En hel del af de helt nye, har jeg kun set på billeder. Af dem jeg dyrker er min top 5 :

  Geranium Rozanne ( Jolly Bee) fordi den er sund, har kønne blå blomster og blomstre meget længe.

  Geranium Patricia fordi jeg elsker farven, rødlilla med sort øje, den blomstre længe og den er smuk sammen med lyserrøde stauder.

  Geranium phaeum Lisa fordi den har nogle meget smukke blade der står næsten hele vinteren.

  Geranium pratense Ilja fordi dens blomster er så kønne, passer sammen med næsten alt.


  Geranium x oxonianum Rebecca Moss fordi den har kønne
  sartrosa blomster, blomstre længe og er sund.  Det kunne være sjovt at høre jeres top 5 når det gælder Storkenæb.

  SvarSlet
 5. Jeg bestilte den hos MPDesign - (Den frodige have) onsdag aften :O)
  Fantastisk service hendes netbutik har!

  Bogen kommer i dag, og jeg står med øret klistret ved døren i frygt for ikke at høre ringklokken ;O)) Jeg glæder mig afsindigt :O)

  SvarSlet
 6. Min bog er også købt hos MP Design og jeg har også kun ros at sige. Bogen blev sendt samme dag som jeg bestilte.

  SvarSlet