fredag den 3. februar 2017

Lidt nyt fra planteskolen

Det er længe siden jeg sidst har skrevet her på bloggen men nu skal jeg til at følge lidt med igen.

Jeg har fået en hel del nyheder på min planteliste, de fleste har jeg lagt ind de sidste par dage. Lidt flere vil komme til løbende. Blandt nyhederne vil jeg nævne nogle spændene skovbundesplanter bla 2 nye Bispehuer

Epimedium Pink Elf

Epimedium dolichostemon der er en kinesisk art der ud over fine spinkle hvide og rødbrune blomster, har dekorative lancetformet blade der har brune markeringer tidligt på året.

Viola Mars har dekorative grønne blade med rødlilla midte og mørke stængler. En fin bladplante fra forår til efterår. Duftende blålilla blomster i det tidlige forår.


Jeg får 2 hybrider af Fodblad til salg der minder en del om hinanden. På billedet ses Podophyllum Spotty Dotty, jeg får også P. Kaleidoscope til salg. Begge har meget store og dekorative blade.

Jeg har unge planter af denne frilands orkide til salg. Det er en hybrid Fruesko der hedder Cypripedium Lothar Pinkepank. Jeg sælger dem for 60 kr pr stk men du skal ikke forvente blomster de første par år. Hvis du vil dyrke frilands okideere  skal du sætte dig grundigt ind i de dyrkningsforhold de kræver.

Sidste år fik jeg den hvide udgave af Gudeblomst til salg. I år har jeg desuden også Dodecatheon Red Wing og Dodecatheon Aphrodite. De første har en dybere rødviolet farve end selve arten, den sidste er en klon med meget store blomster.

Du kan se flere af de planter jeg får til salg på min hjemmeside www.stovbystauder.dk
2 kommentarer:

  1. Spændende planter som sædvanlig :)

    SvarSlet
  2. De seneste år er jeg selv, i stigende grad, blevet interesseret i skovbundsplanter. Desværre har jeg ikke et egnet sted i haven til at dyrke disse planter. Meget af det dyrker jeg i potter og det meste af det klare sig fint.

    SvarSlet