onsdag den 16. september 2015

Dræbersnegle, en solstråle historieDa jeg købte min nuværende bolig for næsten 8 år siden havde jeg ingen dræbersnegle i haven men jeg var klar over at blot en km herfra var der mange. Året efter så jeg nogle få snegle her i haven og de 2 efterfølgende år kom der virkelig mange. Jeg kunne gå ud i haven i de tidlige aftentimer og samle flere 100 op, de var en sand plage. Jeg bor ude på landet, op til åbne marker og grøfter med et vandhul som nabo, så der er gode betingelser.
Så skete der det mærkelige de efterfølgende år, at de begyndte at forsvinde igen. De 2 sidste år har jeg kun set ganske få dræbersnegle. Det er slet ikke noget problem mere. De er også forsvundet hos naboerne og i hele nabolaget. Har andre mon haft lignende erfaringer ?
Nu venter jeg bare på at skvalderkålen også forsvinder på samme vis.

3 kommentarer:

 1. Ja hos mig var de for omkring 8 år siden, så forsvandt de næsten, vi har i hvert fald ikke haft så mange de foregående år. Men i år har vi haft dem i hobevis, de er overalt omkring os i vores lille by. Vi har fodret dem godt med ferramol, så nu er der ikke mange hos os mere.
  Jeg tror, de vandrer rundt, og pludselig har vi dem igen. Håber du slipper.

  SvarSlet
  Svar
  1. ferramol har jeg kun brugt omkring mine salgsplanter som står i potter. Det har været en ret våd sommer i år og vi havde en mild vinter, gode betingelser for snegle. Jeg håber på, at grunden til at de er væk hos os, måske kan skyldes naturlige fjender af en eller anden art.

   Slet
 2. Tror du ikke, at landmændene har spredt Ferramol? Det gør de nemlig her hos os :-)

  SvarSlet