onsdag den 2. september 2015

Fortæl om jeres erfaring med Echinacea, Solhatte !

Jeg er virkelig interesseret i at høre hvilke erfaringer i har gjort jer med de nyere sorter af Solhatte. Tit høre man at planterne kun holder i haven et år eller to. Dette er delvis også min egen erfaring. Jeg har en stor gruppe af den gamle sort Magnus i haven, de trives fint. Det samme gælder E. Baby White Swan. Vildarten E. pallida trives også fint. Men jeg har også gennem tiden købt mange af de nyere sorter og plantet i haven. Den eneste jeg har tilbage nu er Echinacea Irristable, den må være ret robust for den har stået der i 3 - 4 år.

De sidste par år har jeg derfor været lidt træt af solhatte men de er jo smukke og der må vel for søren være nogle sorter der er mere robuste end andre. Derfor kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre om andres erfaringer. Især vil jeg gerne høre om i har sorter i haven, der har vokset samme sted i mere end 2 - 3 år.

9 kommentarer:

 1. Ud over dem du nævner har jeg gode erfaringer med 'Milkshake' Den bliver størrer og størrer for hvert år. Tror den har stået samme sted 3-4 år nu :)
  De nye sorter har jeg ikke begivet mig ud i endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Milkshake er kraftig og bliver hurtigt stor. Jeg har nogle planter et sted, hvor de faktisk bliver kvalt lidt af andre store stauder, men de synes at blive større og større på trods af skyggen. Jeg skal selvfølgelig have dem flyttet, men har ikke fået taget mig sammen endnu ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Mine erfaringer ligner dine - green envy synes jeg også holder 2-3 år. Desuden har jeg snart utallige gange forsøgt at så paradoxa, men desværre uden at nogen af dem nåede til at blomstre.

  SvarSlet
 3. Interesant at høre at Du har gode erfaringer med E. Milkshake Susanne, det vil jeg notere mig.
  Marie jeg har haft held med at så E. Paradoxa. Jeg har haft nogle planter i potter et par år, de har også stået i potter vinteren over. I det hele taget lader det til at solhatte trives ret godt i Potter, det har været min erfaring.

  SvarSlet
 4. Jeg har købt en gul sidste år. tror det er Aloha. Den er blevet stor i år, men står også et godt sted, og den skal nok komme igen næste år. White Swan er trofast, ligesom Magnus. Nu prøver jeg Secret Affair og håber den kommer igen. Har sandjord, så de drukner ihvertfald ikke her om vinteren.

  SvarSlet
 5. Tak for oplysningerne gitte, selvfølgelig betyder placering og vækst forhold også meget i forhold til deres stabilitet

  SvarSlet
 6. Det går også bedst med Magnus hos mig. Jeg har forsøgt mig med forskellige andre, men de kommer ikke rigtigt igen. Sidste år satte jeg potter hen over dem, så de ikke blev for våde, det hjalp ikke. I år har jeg så plantet dem et nyt sted mod syd, hvor der er ret tørt, igen har jeg prøvet til med nye sorter, det er spændende om de overlever. Jeg har ikke en gang held med White Swan. Desuden er der jo sneglene, som desværre elsker solhatte.

  SvarSlet
 7. Det lyder ikke så opløftende. Held og lykke med det nye bed

  SvarSlet
 8. Jeg tror måske, at mine kunder kan være lidt trætte af at høre mig sige: "Alle mine solhatte overlever altid her i min have". Men det er rigtigt og ikke noget salgstrick. Jeg har tør sandjord, som selvfølgelig er veldrænet, og det betyder alt. Vi har haft flere vintre med minus 18-22 grader, men det er solhattene ligeglad med. De kan bare ikke lide vintervæde. Så jeg synes IKKE, de er sarte. Jo sarte når jeg skal opbevare dem i potter om vinteren - selvom de står i drivhus. Så er det med ikke at vande hele vinteren, men stadigvæk ikke lade dem tørre ud.

  Desuden finder jeg ofte ud af, når jeg spørger ind til de planter, kunderne har købt, at de er placeret forkert i bedet. Dvs. sammen med store stauder, der skygger for solhatten - eller... jah.. at kunden glemmer at luge i bedet ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet